Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mod's, tools & tweaks
#1
Hallo iedereen

nu Microsoft Flight Simulator meer en meer een mature simulator begint te worden, hebben we een nieuwe rubriek aangemaakt waarin je vrij bent om een van de volgende zaken te delen:

- Interessante mods
- Tweaks voor de simulator
- Tools
- Tips

Zelf ga ik graag van start met enkele aanbevelingen. Het gaat hier om erg kwalitatieve freeware.

Airbus A320 NEO + Boeing 747-8i: https://flybywiresim.com/
Een uitbreiding voor de standaard A320 NEO, wellicht de bekendste mod voor de simulator. Je installeert hem met behulp van de installer die je op hun website downloadt. Ze bieden ook enkele andere mods aan, waaronder de Salty 747-8. Dit is eveneens een verbetering van de standaard Boeing 747-8i.

Airbus A330-900 NEO: https://flightsim.to/file/18198/airbus-a...conversion
Een mooie weergave van de gloednieuwe Airbus A330-900 NEO met tal van bekende liveries. Maakt gebruik van de FlyByWireSim A320 cockpit.

F/A-18E "Super Warrior": https://flightsim.to/file/23760/f-a-18-super-warrior
Aanpassing van de standaard F18, onder meer de mogelijkheid om wing en center tanks toe te voegen, tail hook met carrier guidance en inklapbare vleugels. Via een aparte mod kan je de carriers en crew op de carrier downloaden. Deze links zijn te vinden op de pagina van de mod zelf.

Veel vliegplezier!
Antwoord
#2
Graag vermeld ik twee mod's die zeker de moeite zijn:
Mirage MF1:
https://flightsim.to/file/39800/mf1-reco

FSLTL:
Te downloaden via de FlyByWire installer. Dit is een freeware AI pakket met talloze vliegtuigen en liveries, bruikbaar voor VATSIM clients via model matching of in de sim via real-time flightradar24 data injectie.
Antwoord
#3
Nu de 40th anniversary update beschikbaar is, heeft HPG een update uitgebracht voor hun prachtige H135. Deze freeware helikopter maakt dus ook gebruik van de meer geavanceerde helikoptersimulatie en physics.
High Performance Group H135: https://flightsim.to/file/8970/airbus-h1...er-project
Antwoord
#4
Ben sinds deze maand nieuw lid bij fscb. En kijk, heb al een vraagje. Hoe kan men een flightplan inbrengen bv. in de boordcomputer van de BA146? Heb een poging gedaan via simbrief maar schijnt niet te lukken. Dus, indien iemand weet hoe dan bedankt voor de steun.
Antwoord
#5
(26-07-2023, 09:40)Rudolf schreef: Ben sinds deze maand nieuw lid bij fscb. En kijk, heb al een vraagje. Hoe kan men een flightplan inbrengen bv. in de boordcomputer van de BA146? Heb een poging gedaan via simbrief maar schijnt niet te lukken. Dus, indien iemand weet hoe dan bedankt voor de steun.

Hallo Rudolf

voor elk toestel geldt er wel een andere methode voor het importeren van een vluchtplan.
Je kan vluchtplannen van bijvoorbeeld littlenavmap of simbrief importeren in de simulator zelf, die kan je dan bijvoorbeeld gebruiken op de garmin GPS die ingebouwd zit in de standaard vliegtuigen die geleverd worden met msfs. Het volgende filmpje maakt dit duidelijk:
https://www.youtube.com/watch?v=WevS7RpGmA0

Specifiek voor de BAE146 kan je in volgend filmpje zien hoe een import werkt:
https://www.youtube.com/watch?v=SgZGR0huR18

Elke add-on verdeler hanteert zo een eigen methode, het is dus niet mogelijk om een one-size-fits-all oplossing aan te bieden.

Groetjes en veel simplezier,

Tim
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)