Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
stampe sv4 in x-plane 11
#1
Verleden weekend naar Deurne geweest en daar de stampe - toestellen bewonderd. Thuisgekomen heb ik de freeware stampe sv4 van Flightsim Community for x-plane.org gedownload maar ik krijg geen controle over het toestel. De besturing is zo overgevoelig dat ik ofwel vertikaal omhoog ofwel neus in de grond crash. Heeft iemand een idee wat er fout loopt?
Antwoord
#2
(03-06-2019, 17:03)jerrycaster schreef: Verleden weekend naar Deurne geweest en daar de stampe - toestellen bewonderd. Thuisgekomen heb ik de freeware stampe sv4 van Flightsim Community for x-plane.org gedownload maar ik krijg geen controle over het toestel. De besturing is zo overgevoelig dat ik ofwel vertikaal omhoog ofwel neus in de grond crash. Heeft iemand een idee wat er fout loopt?

Een paar jaartjes geleden heb ik met de S&V een echt rondvluchtje gedaan over de Schelde, en het is inderdaad "primitief" maar mooi in zijn eenvoud.
Ik neem aan dat het heel gevoelig sturen is, maar ik veronderstel dat je de gevoeligheidsinstellingen tot het uiterste hebt aangepast.
Met deze instellingen heb ik voor de Cessna 172 ook een hele tijd moeten experimenteren, maar uiteindelijk lukte het wel. 
Wel heb ik mijn twijfels over het compatibel zijn van de extensions op toestellen en sceneries. Ik kocht ooit een DC3 en toen was mijn xp10 plots zodanig verstoord dat ik ben overgeschakeld op xp11. Het blijft ten slotte "business". Probeer alles eerst uit met de basic Cessna 172. Andere toestellen zijn pas aan de orde als die basis ervaring aanwezig is.
Antwoord
#3
Hey Hugo,
bedankt voor de reaktie, ondertussen heb ik mijn "probleem" zelf opgelost. Ik heb wel wat ervaring met de basic toestellen maar die S&V was niet te besturen. Niet aan gedacht om eens naar de instellingen te kijken tot ik er achter kwam dat het totaalgewicht ongeveer 100 ton moet geweest zijn, compleet in het rood (inclusief mezelf van schaamte ha ha). Gewicht teruggebracht tot in het groen en hopla, toestel veel beter bestuurbaar. Het leven kan simpel zijn.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)